COLLAGEENSUPPLEMENTEN - 5 BELANGRIJKE RICHTLIJNEN VOOR HET KIEZEN VAN EEN HOOGWAARDIG EN EFFECTIEF EIWITSUPPLEMENT

Collageensupplementen - 5 belangrijke richtlijnen voor het kiezen van een hoogwaardig en effectief eiwitsupplement

Collageensupplementen - 5 belangrijke richtlijnen voor het kiezen van een hoogwaardig en effectief eiwitsupplement

Blog Article

Collageensupplementen - 5 belangrijke richtlijnen voor het kiezen van een hoogwaardig en effectief eiwitsupplement

Hoewel de meeste mensen hebben gehoord van collageeneiwit, zijn veel mensen zich niet bewust van het gebruik ervan als een effectief verfraaiend voedingssupplement, aangezien de reguliere media het regelmatig presenteren naast plastische chirurgie (dwz "lipcollageen", collageenvullers en collageenvullers). Hoewel deze methoden helpen om uw uiterlijk van veroudering te verminderen, vinden mensen ze vaak invasief (wie houdt er eigenlijk van om een naald in hun gezicht te steken, toch?).
Er komen nieuwe interne collageensupplementen beschikbaar als haalbare opties om de tekenen van veroudering te verminderen en om je haar, huid en nagels te verbeteren - en ze kunnen je zelfs helpen om af te vallen.
Maar zoals met alle gezondheidssupplementen, wanneer men aan populariteit wint, komen massaal geproduceerde knock-offs van slechte kwaliteit uit het houtwerk, waardoor het proces van het kiezen van een kwaliteitssupplement een veel moeilijkere taak wordt. Om uw leven gemakkelijker te maken, volgen hier vijf belangrijke richtlijnen om een collageensupplement van hoge kwaliteit te vinden en te voorkomen dat u uw zuurverdiende geld of kostbare tijd verspilt aan een product dat veel belooft, maar minder of in het slechtste geval helemaal niets oplevert ...
Belangrijkste richtlijn # 1: pillen of vloeibaar collageen?
Een aantal collageensupplementen in de voeding is verkrijgbaar in zowel pilvorm als vloeibare vorm, en dat is de eerste keuze die u moet maken. Hoewel het meestal neerkomt op persoonlijke voorkeur, zorgt vloeistof altijd voor een veel hogere concentratie (dosis) collageeneiwit (of wat dan ook), en het is gemakkelijker in te nemen dan de pilverwanten.
Bovendien heb je met vloeibare collageensupplementen het extra voordeel van een snellere en effectievere opname door het lichaam, wat snellere en betere resultaten betekent.
Belangrijkste richtlijn nr. 2: viscositeit en dikte van de vloeistof
Vloeibaar collageen (zowel type I collageen als type II collageen, die worden aangetroffen in voedingssupplementen), bij kamertemperatuur zal vloeibaar collageen er meer uitzien als een halfdikke siroop dan als een waterig mengsel. Als het collageen puur is (dat wil zeggen dat het niet met vulstoffen is gesneden), moeten verschillende batches ervan (zelfs van hetzelfde bedrijf) enigszins variëren in de viscositeit.
Vermijd dunne of waterige collageensupplementen; ze zeggen misschien "collageen", maar je weet nu anders.
Belangrijkste richtlijn # 3: roodachtig goud of een rijke koperachtige kleur
Vloeibare collageensupplementen moeten roodachtig goud of koperachtig van kleur collageen supplement zijn. Elke variatie van deze kleurfamilies duidt hoogstwaarschijnlijk op de aanwezigheid van externe toevoegingen om het product kunstmatig te kleuren (meestal om een gebrek aan collageen te verbergen).
Het ergste van alles is dat als uw collageensupplement helder is, u voornamelijk duur water koopt. Blijf bij het kleurenpalet hierboven voor hoogwaardige, natuurlijke collageeneiwitten.
Kernrichtlijn # 4: Collageeneiwit uit runderen
Het collageeneiwit dat aanwezig is in runderbronnen heeft superieure, hoge stikstof-aminozuurverhoudingen die het gamma van kip tot vis overtreffen, evenals bronnen van varkensvlees, "varkens". De verhoudingen die in deze bron van collageeneiwit worden gevonden, worden effectiever gebruikt door het menselijk lichaam.
Sleutelrichtlijn # 5: enzymatisch hydrolisatieproces
Vloeibare collageensupplementen moeten vóór consumptie worden gehydrolyseerd om maximale opname door het lichaam te garanderen. Hydrolisatie is een proces waarbij proteïne wordt afgebroken en ‘voorverteerd’ (een handeling die meestal is voorbehouden aan het spijsverteringsstelsel van uw lichaam).
Er zijn twee soorten hydrolyse: enzymatische (natuurlijke) en zure hydrolyse (chemisch). Bij zure hydrolyse wordt collageeneiwit gebruikt dat niet volledig wordt afgebroken, en je lichaam moet extra verteren voordat het het supplement volledig kan opnemen. Wanneer een "enzymatisch" proces wordt gebruikt, breken alle natuurlijke enzymen, meestal uit fruit, het collageeneiwit af, zodat het klaar is voor onmiddellijke opname

Report this page